Reunió-festa 2013

Can Jordà (Santa Susanna), 2 de febrer (com arribar?)

12:00. Muntatge de caixes-niu per Passer simplex

Els nens ja tenen feina…

14:00. Dinar

16:30. “Yasmina: un repàs a cinc anys de dades”

Una breu presentació dels resultats més importants obtinguts a Yasmina entre 2008 i 2012.

17:30. Cafè, pastes & concurs

Per participar heu de contestar les preguntes el mateix dissabte però per tal que hi aneu pensant aquí les teniu (el Hamid ha portat uns quants regals del Marroc pels guanyadors):

Pregunta nº 1. Des de 2008, a la campanya de primavera de Yasmina s’han capturat exactament 8.620 ocells. D’aquests, un 17,6% s’ha recapturat al cap d’un o més dies (al mateix lloc i primavera). Una xifra considerable per una zona d’aturada primaveral. Només en tres espècies, però, s’han recapturat ocells al cap de 30 o més dies. Sabeu quines espècies són?

Pregunta nº 2. Enguany hem fet rècord de captures de Lanius senator (228 en total). De fet, en un sol dia, el 5 d’abril, se’n van arrivar a capturar 28! Sabeu quants d’aquests eren mascles i quants femelles? (no calen decimals!).

Pregunta nº 3. Una de mates! El rossinyol és una de les espècies d’ocells que arriven a Yasmina amb més reserves de combustible. Fins ara, l’individu que ha arrivat millor pesava 26,3 g, tenia unes reserves equivalents al 83% del seu pes estructural (el pes sense greix i proteïnes) i superava amb més de 13 g l’ocell menys pesat dels capturats fins ara. Suposant que aquest ocell va arrivar a Yasmina desprès de volar un total de 10 hores cada nit (i, per tant, descansant 14 hores cada dia) a una velocitat mitjana de 59 km/h, quin pes havia de tenir quan va abandonar el límit nord del Sahel (1.700 km al sud)? Penseu que hauria trigat dos dies i casi tres nits a fer el recorregut.

18:00. Campanya 2013

Quan hi volem anar? Qui s’apunta? Com ens ho muntarem?

19:00. Tast d’olis

No té res a veure amb Yasmina… però l’any passat ja ho vem fer i l’Eladi repetirà.

19:30. Vídeo de l’Illa de l’Aire

El Raül ens presentarà un nou vídeo de la campanya de l’Illa de l’Aire. Els que encara no us heu animat a participar-hi en tindreu nous motius.

19:45. El llop al Marroc

El Hamid ens comentarà la recent troballa del llop al Marroc. Tampoc té res a veure amb Yasmina… però segur que us agradarà veure fotos del llop i altres predadors de l’Atlas.

20:00. Resultats del concurs i lliurament de premis

21:00. Sopar

Anuncis